budokaikokoro

Foto's stage 4 en 5-12-2010 in Berlijn olv Hatano Yoshiharu Sensei

vertaling van een verslag door Johannes Köster, Berliner Karater Verband

 

Als ieder jaar nodigen de Berlijnse Shito Ryu Verenigingen Yoshiharu Hatano uit als laatste belangrijke gebeurtenis van het kalender jaar in onze stad. Hij werd bijgestaan door Shihan Carlos Molina. Sinds meer dan 10 jaar maakt meester Hatano elk jaar indruk door middel van zijn veeleisende trainingen voor de Berlijnse Karateka en hun gasten. In aanvulling op de Nederlandse en Italiaanse karate reizigers kwamen vele nationale gasten uit onder meer Baden-Württemberg, Beieren en Schleswig-Holstein naar Berlijn. Yoshiharu Hatano woont in CASTELLETTO Ticino op het Lago Maggiore in Noord-Italië, heeft een 8e Dan en is de privé secretaris van Soke Mabuni Kenei.

Na een individuele warming-up waren de trainingen direct gericht op partner oefeningen. Meester Hatano hecht er grote waarde aan de afstand altijd kort te houden. De verdedigende hand moet "kleven" aan de tegenstander. Bijvoorbeeld bij de Soto uke toonde hij twee varianten waarbij de verdediger om de arm wikkelt als een slang, de aanvaller uit balans brengt en naar de grond brengt. Deze technieken gebeuren veelal direct vanuit de plaats met een korte heup beweging.

Opnieuw heeft meester Hatano benadrukt dat deze bewegingen natuurlijk uitgevoerd moeten worden om de aanvaller gemakkelijk naar de grond te krijgen. Diverse aanvalsvormen waarop verdedigd moest worden lieten de deelnemers oneindig aantal keren naar de grond gaan. Compromisloze verdedigingen tegen Mae-Geri maakte duidelijk dat dit geen comfortabele lessen zijn. Als Meester Hatano dan een keer naar achteren ging, was dat niets dan schijn, een uitnodiging voor de tweede aanval, die hij vervolgens direct counterde.

Over het algemeen een zeer interessant stageweekend met een echte Shito-Ryu uitblinker.

Wij danken u vriendelijk en kijken uit naar een reünie in 2011!Klik om foto te vergroten

start slideshow start gallery

Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Volg ons ook op: