Karate-do voor kinderen

jeugdkarate Het is moeilijk om Karate in één zin te omschrijven. Karate-do is in het begin een geheel van stoot-, schop- en verdedigingstechnieken. Later wordt dit nog veel verder uigebreid naar een complete gevechtskunst. Karate heeft vanuit de geschiedenis en traditie veel bewegingsvormen, technieken en partneroefeningen. Daarmee is het al een gevarieerde gevechtskunst waarbij je je hele lijf traint. Door het trainen van Karate worden motoriek, kracht, creativiteit, snelheid, tactiek, inzicht en perfectie ontwikkeld. Iedereen beleeft op zijn of haar eigen manier plezier aan Karate. Karate is goed voor lichaam en geest wordt vaak gezegd. Je krijgt namelijk ook meer zelfvertrouwen, meer doorzettingsvermogen en je wordt weerbaarder.

In de dojo (oefenruimte) trainen we samen en hebben we respect voor elkaar. Samen worden we beter in het Karate en helpen we elkaar de vormen en oefeningen onder de knie te krijgen. In de jeugdlessen zijn er vaak naast de lesgever/trainer één of meerder assistenten aanwezig. Ook zij helpen jou mee tijdens de trainingen. Je zult merken dat hoe langer je traint, hoe zelfstandiger je met allerlei oefeningen aan de slag kunt. In karate zijn er oefeningen welke iedereen in de groep alleen uitvoert, maar uiteraard doen we ook veel partneroefeningen.

Lijkt het je leuk om eens mee te komen doen? Je mag altijd 2 proeflessen gratis meedoen. We trainen met jeugd iedere woensdag van 19.00 tot 20.00 in de dojo van Sporthal Gageldonk, Gagelboslaan 160 in Bergen op Zoom. Als je al wat ouder bent, kun je ook aansluiten bij de les op vrijdag van 20.00 tot 21.00. Inshrijven is mogelijk via Inschrijven proefles!. Uiteraard mag je ons ook mailen of bellen; ook als je nog verdere vragen hebt natuurlijk. Deze gegevens vind je in Info/contact. Je kunt in het begin meedoen in prettig zittende sportkleiding (shirt en lange of korte sportbroek). Uiteraard trainen we op blote voeten. Tijdens de trainingen dragen we geen sieraden e.d. en zijn de nagels kort. Als je na het volgen van de proeflessen graag op Karate wilt bij ons, dan krijg je een inschrijfformulier mee.

 

gele_band_karate
karateforkids
kinderkarate