Karate-do voor jongeren en volwassenen

shomen Karate-do als hele diverse discipline voor sport en beweging kan een leven lang beoefend worden. Naast de ontwikkeling en onderhoud van de grondmotorische vaardigheden als coördinatie, kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en mobiliteit wordt je zekerder, weerbaarder, bewuster en Karate verbetert je cognitie. We benaderen het Karate-do als een complete gevechtskunst; op een gezonde en verantwoorde manier wordt met plezier samen getraind!

In onze club trainen jongeren vanaf ca. 15 jaar en volwassenen samen. Net als bij de jeugd geldt ook hier dat we samen trainen, groeien en ontwikkelen. Er wordt respectvol met iedereen getraind. Uiteraard wordt ook geregeld uitgedaagd en geprikkeld om jouw grenzen te verleggen. De diversiteit in niveau van de leerlingen en variatie in leeftijd maakt dit een mooie groep met een uitstekende sfeer om binnen te trainen. Je mag goede training en begeleiding verwachten op jouw niveau en met aandacht voor jouw mogelijkheden.

We trainen op woensdagavond van 20.00 -21.30 en op vrijdagavond van 20.00 - 21.00. Aansluiten op vrijdag trainen we Ryukyu Kobujutsu, wat vergelijkbaar is met Karate, echter met traditionele wapens. Alle trainingen zijn in de dojo van sporthal Gageldonk, Gagelboslaan 160 in Bergen op Zoom. Lijkt het je leuk om mee te komen doen of om eens te komen kijken naar een training? Je kunt je eventueel al inschrijven voor een proefles (Inschrijven proefles!), of even een bericht sturen via onze website, e-mail of bellen (Info/Contact).

Tijdens de eerste lessen is lekker zittende sportkleding (t-shirt, sportbroek) prima. Uiteraard trainen we op blote voeten, dragen we geen sieraden en zijn onze nagels kort.

 

bruine_band_karate
mawashi_geri
zuki