Foto's stage 1 juli 2018 o.l.v. Gonzalo Villarrubia en Henk Luijsterburg.

 

Op 1 juli 2018 was er in onze dojo een stagetraining o.l.v. Gonzalo Villarrubia Sensei en Henk Luijsterburg Sensei rond de "Mabuni" principes Uke no Gogenri en Tenshin Happo. Deze principes werden geïmplementeerd en toegepast op technieken en combinaties uit de 5 Pinan Kata.

Na een korte introductie en uitleg van de principes, ondersteund met eenvoudige kihon werden een aantal specifieke kihon combinaties getraind. Vervolgens werden zelfstandig de 5 Pinan kata geoefend en voorzien van de nodige feedback toegespitst op de principes van die dag. Er is niet op de vorm zelf aanwijzingen gegeven, daar iedere stijl zijn "eigen" Pinan versie heeft welke werd gerespecteerd.

Het overgrote deel van de les werd besteed aan Bunkai Kumite. Wederom was het accent de principes zoals ze benoemd zijn door Mabuni in Uke no Gogenri, gecombineerd met het bewegen in alle richtingen zoals benoemd in Tenshin Happo. Deze principes vinden we ook terug in de kata zelf! Als afsluiter konden de deelnemers een eigen Bunkai Kumite samenstellen en demonstreren.

Gebasseerd op de sfeer tijdens de training en de verkregen reacties kunnen we wederom spreken van een geslaagde stagetraining. Door enthiousiasme en synergie in de samenwerking van de twee leraren zijn de nodige inspiraties bij de deelnemers ontstaan. We kijken terug op een mooie ochtend karate!!