Foto's kata stage Samantha van Lokven september 2018.

 

Als start van het nieuwe seizoen hielden we een stagetraining rond het kata Seienchin. Deze stage stond onder leiding van meervoudig Nederlands kampioene kata Samantha van Lokven en onze dojo-houder Henk Luijsterburg. De opkomst was jammer genoeg wat minder, maar de trainingsfeer daarentegen helemaal super!

Samantha Sensei gaf een zeer gestructureerde en goed opgebouwde les naar de technische vorm van het kata Seienchin. Henk Sensei vulde het eerste deel aan met extra oefeningen rond de ademhaling, zoals deze wordt toegepast in het eerste deel van het kata. Na een korte pauze hebben Samantha en Henk Sensei doorgeborduurd op het begrijpen van het kata. Dit middels bunkai kumite op diverse niveaus en vanuit verschillende uitgangsposities. Afgesloten werd uiteraard met het uitvoeren van de kata!

Samantha geeft veelal de T.I.P.S. mee tijdens haar lessen; deze staan voor de volgorde Techniek, Inhoud, Presentatie en Snelheid. Heel bewust hebben we deze keer gekozen voor meer diepgang in het kata. In feite hebben we ons beperkte tot de eerste 2 begrippen: Techniek & Inhoud. We kunnen stellen dat het een traditioneel gerichte katatraining betrof, waarbij Samantha en Henk een prima team vormden om alle niveaus te inspireren, begeleiden en van de nodige feedback te voorzien.

Wederom kunnen we terugzien op een topmiddag karate!!