Foto's stage Karate als zelfverdediging december 2019

 

Op 8 december 2019 organiseerden wij een stage met als thema: Karate als zelfverdediging. Deze stage werd gegeven door Marco de Vries en Piet de Nijs sensei, beide zeer breed geöriënteerde karateka met hun wortels in het Shotokan Karate-do.

Enerzijds een vrij lage opkomst, anderzijds een hoge energie! Waarschijnlijk mede vanwege het feit dat alle deelnemers behoorden tot dangraadhouders in het Karate-do werd erg fanatiek getraind rond het thema zelfverdediging. We hebben een groot scala kunnen ervaren aan aspecten van zelfverdediging: communicatie, dreiging, afstand, houding, impact en timing. Zowel tegen gewapende als ongewapende 'tegenstanders' hebben we mogen oefenen en naast staande vormen hebben we ook een beetje het grondgevecht en strategieën vanuit de grond kunnen ervaren. Voor het ervaren en trainen/ontwikkelen van impact zijn er ook met pads gewerkt. Erg leuk om te doen en uitdagend om ook bij hoge stress en vermoeidheid een behoorlijke impact te bereiken.

Marco en Piet sensei wisten de tijd die ochtend zer snel voorbij te laten gaan. In hun opbouw en diversiteit hebben zij heel subtiel de leerlingen laten kennismaken met verschillende belangrijke aspecten van het zelfverdediging. Deze ochtend smaakt naar meer!!