Foto's stage Sydney Leijenhorst Sensei 15 april 2018.

 

Op 15 april 2018 hebben we een mooie stagetraining in de dojo in Bergen op Zoom mogen ondergaan van Sydney Leijenhorst Sensei. Sydney Sensei heeft ons heel subtiel de tools aangereikt om de aarding, de ademhaling en de eenheid van lichaam, techniek en mind te voelen voor de Naha-te kata Sanchin en Tensho. De karatestijl welke hij beoefend en onderricht betreft het zogenaamde Goju-ryu. Het Goju-ryu is een volledige Naha-te school met haar fundamenten in deze beide kata. Daarnaast mogen we stellen dat Sydney Sensei een echte specialist is in deze kata; voor mij persoonlijke zet hij een uitvoering neer van bijzondere kwaliteit!!

Was dit dat een specifieke Goju-ryu stage? Nee, verre van dat zelfs. Een grote diversiteit van oefeningen (zowel solo als met partner) passeerden. Hiermee kreeg eenieder de kans te kunnen groeien in zijn of haar niveau en in het principe van bewegen, ondersteund door de ademhaling. Het werd een prachtige training, met de juiste harmonie van Go en Ju, Yin en Yang, In en Yo, etcetera: exact zoals de Sanchin en Tensho hand in hand gaan!!

We mogen stellen dat iedereen met zijn of haar leerpunten vooruit kan. Bijzonder is dat we dit met name hebben mogen voelen. Een feit is als je de principes en bewegingen kunt voelen, dat je dit beter onthoudt en dat je verder kunt gaan groeien. Sydney Sensei bengt je heel aangenaam en subtiel naar dit groeiproces.

We kijken gewoon terug op een absolute toptraining. Langzaam ontdekken we waarom de fundamenten van het karate zo sterk in deze kata zitten en waaraan we moeten werken om deze naar een nog hoger plan te kunnen brengen.