Foto's kata stage i.s.m. Samantha van Lokven 21 oktober 2017.

 

Centraal in deze kata stage stond FUNDAMENT! Na een actieve warming-up met de nodige oefeningen voor soeplesse en kracht is gedegen gewerkt aan basiskarate. Samantha sensei werkte gedetailleerd met de groep aan de techieken als zuki, shuto-uke, yoko uke en mae geri. Middels deze basis werd het Pinan Shodan kata opgebouwd. Vooral de ontspanning bij vertrek en de spanning aan het eind van de techniek, alsmede de weg welke de techiek aflegt werd goed uitgelegd en getraind. Een goede basis werd neergelegd voor de Pinan Shodan! De zogenaamde T.I.P.S. geeft de volgorde van belang aan voor kata: Techniek, Inhoud, Presentatie en Snelheid!

Na een korte pauze werden door Henk sensei en aantal ondersteunende oefeningen en applicaties gegeven om het kata meer te laten "leven" en meer inhoud te geven. Kata kan uitgevoerd worden met de intentie het gevecht te stoppen (Bujutsu)!

Tot slot is intensief het kata getraind en hebben een aantal deelnemers deze gepresenteerd aan de groep. Met voldaan gevoel en de nodige feedback konden we huiswaarts en genieten van de rest van het weekend. Gebaseerd op de zeer enthousiaste reacties kijken we terug op een geslaagde stage!!