Foto's danexamens Karate-do Bond Nederland 27 mei 2018.

 

Vanuit onze school heeft Erik zich gepresenteerd voor zijn shodan examen tijdens de danexamens van de Karate-do Bond Nederland op 27 mei 2018. Wederom heeft "op tijd vertrekken" - ofwel tijdig beginnen met de voorbereidingen - aangetoond dat dit heel verstandig is! De ingetrainde vormen verlopen daardoor foutloos en daarmee komt de kwaliteit van de karateka uitstekend tot zijn recht. Ook deze keer kunnen we stellen dat het karate van Erik gepresenteerd werd zoals zijn karate ook is; in zijn geval veelal gewoon doen en uitvoeren zoals het voelt en niet heel gestyleerd en super esthetisch (qua uiterlijke vorm).

In dit specifieke geval spreken we van iemand die reeds vele jaren krijgskunst beoefend. In 2011 is hij leerling geworden in onze dojo en is hij - ondanks niet altijd de visie en mening gedeeld wordt zoals we in het karate menen vormen te moeten uitvoeren of leren - het Shito-ryu Karate-do blijven ondergaan en is het inmiddels ook een wezenlijk onderdeel van zijn krijgskunstontwikkeling. Dit is absoluut een prestatie, daar de meesten niet de tijd nemen om daadwerkelijk een andere stijl of discipline te ondergaan die niet voelt als de "comfortzone" bij aanvang.

Aan het eind van de presentatie heeft Erik dan ook zijn Shodan graad behaald in het Karate-do met de bijbehorende, welbekende, zwarte band!